mandag 19. august 2019

Referat fra møte i styret BF-Troms


Referat fra møte i styret BF-Troms

Tromsø bibliotek, 14. august 2019

Tilstede: Birgit Wøhni Risan, Anja Borg Andreassen og Marit Andersen Somby (ref.)

Saker:

  1. Høstens lønnsforhandlinger
     
    Vi snakket om vår rolle i lønnsforhandlinger. I år er det mellomoppgjør og det er derfor ikke lokale forhandlinger i kap. 4. Hvis noen medlemmer tar kontakt med oss angående forhandlinger i kap. 3 og 5. så kan vi være behjelpelig f.eks. med å kontakte sekretariatet i Oslo ved spørsmål eller knytte kontakt mellom aktuell forhandler og medlemmet. BF sentralt har sendt ut mail om Tips til årets forhandlinger https://www.bibforb.no/tariff-2019-lokale-forhandlinger-i-ks-tips-okonomi-og-ofte-stilte-sporsmal/
     
  2. Vervekampanje på UIT
     
    Styret i BF-Troms inviterer sammen med leder i BF, Jannicke Røgler, til informasjonsmøte mandag 9. september på UIT. Jannicke har laget invitasjonen som sendes til aktuelle studenter:

Møt Bibliotekarforbundet 9. september!

Lurer du på hvordan det er å være bibliotekar, hvor du kan få jobb, hva du får i lønn og hvordan arbeidsforholdene er? Møt oss og få svar på alt du måtte lure på. 

Bibliotekarforbundet er fagforeningen for både bibliotekarer og bibliotekstudenter.

Som din fagforening står Bibliotekarforbundet til tjeneste hvis du har behov for råd og hjelp om ansettelsesavtale, arbeidstid og arbeidsforhold, lønnsfastsettelse osv.

Sørg for å være godt rusta til ditt første jobbintervju!

Mandag 9. september, rett i etterkant av Jannicke Røglers gjesteforelesning kl. 14.15 inviterer Bibliotekarforbundets fylkeslag i Troms deg til et åpent informasjonsmøte slik at du kan bli nærmere kjent med oss, hva vi kan gjøre for deg og hvordan det er å jobbe som bibliotekar.
Det blir servering av pizza og drikke. Arrangementet varer til ca. 15.30.

Sted: Rom 

Alle som melder seg inn, får en miljøvennlig drikkeflaske.
Du er også med i trekningen av et nettbrett.

Du betaler bare kr. 100 per skoleår for å være medlem.

Som studentmedlem får du:

  • Rabatt på innboforsikring og andre forsikringer.
  • Tilgang til å søke på BFs studentstipend for å delta på arrangement og konferanser.
  • Tidsskriftet Bibliotekaren.
  • Veiledning i lønns- og arbeidsforhold.

Les mer på: bibforb.no/

 
3. Medlemsmøte


Vi ønsker å gjennomføre et medlemsmøte i høst, gjerne 7. november (siden det da er Ordkalotten og det kanskje gjør at flere ønsker å ta seg en Tromsøtur). Vi foreslår konflikthåndtering som tema og har sendt forespørsel til Bedriftskompetanse om hva det vil koste å leie inn en konsulent derfra til et opplegg på tre timer. Marit har deltatt på et kurs med henne som var veldig bra. Enten fra lunsj eller på ettermiddagstid. Når vi har fått prisene sender vi søknad til BF sentralt om støtte til arrangementet. Legger da inn også betaling av møtemat og reise og oppholdsutgifter for våre medlemmer som ikke bor i Tromsø.


4. Eventuelt

Antall medlemmer i Troms pr. dags dato:



































Arbeidssøkende

1

Ikke-yrkesaktiv

1

Pensjonister

3

Studenter

18

Kommune (KS)

48

Stat

12

Spekter

1

Til sammen

84

 

Ang. sammenslåing av fylkeslagene i Troms og Finnmark:

Det er ikke kommet noe svar på om en slik sammenslåing må skje formelt på et landsmøte. Marit tar kontakt med BF sentralt og leder i Finnmark angående saken.

Svar fra Petter Bruce (BF sentralt) i etterkant av møtet vårt:

Fylkeslagenes framtid i regionreformens tid er det til sjuende og sist landsmøtet i 2020 som må avgjøre. Vedtektene sier: «12.2 Landsmøtet oppretter og nedlegger fylkeslag, og fastsetter fylkeslagenes utstrekning.» På fylkeslagssamlinga i vår diskuterte vi ulike modeller, og denne diskusjonen går videre fram mot landsmøtet. I perioden fra 1. januar 2020 og fram til landsmøtet i november vil vi altså i Troms og Finnmark ha to fylkeslag med utstrekning som følger de gamle fylkesgrensene.

 

Ingen kommentarer: